Aktuellt

Här kan du läsa om aktuella konserter och evenemang.

MUSIKSTIPENDIUM 🎶🏆

Ett stort Grattis till eleverna August Andersson, TET21, kontrabas, Emil Odin, ESM20, elbas, Linda Okopinski, NA20 klarinett och Maja Skogsberg, ESM20, sång, som igår fick Rotarys Musikstipendium, 3000 kr vardera. Grattis också till Kenan Mesic, ESM22, gitarr, som tilldelades Boxhults Musikstipendium, 6000 kr. Bra jobbat! 👍
Från vänster Per-Arne Johansson, Boxhult, Kenan Mesic, Thomas Carlsson, Rotary, Maja Skogsberg, Jaana Ek, Rotary, August Andersson, Linda Okopinski och Emil Odin.
VÄLKOMMEN SASHA! 🎸
Vi säger varmt välkommen till vår vikarie i gitarr; Sasha Leuenberg. Sasha undervisar gitarrelever i Musikskolan och har gitarr och ensemble på estetiska programmet. Hoppas du ska trivas hos oss!

WORKSHOP I GISLESALEN 🎶
I veckan hade vi besök av Britta Bergström, som är frilansmusiker och körsångerska. Eleverna på estetiska musikprogrammet fick en inspirerande och lärorik eftermiddag. Britta Bergström är känd från bl.a. Så mycket bättre, Eurovision och Allsång på Skansen. Det var föreläsning och praktiskt arbete i kör-workshop med massor av sångglädje. Lärare var Maria Nordström, sånglärare på Musikskolan och estetiska programmet.

VINTERMYS

Kom och lyssna på sångeleverna från Musikskolan och Estetiska programmet! Onsdag 8 febr kl 1830 i Gislesalen! Fri entré! Välkommen!

STUDIEBESÖK PÅ MUSIKHÖGSKOLAN

Igår åkte hela ESM till Musikhögskolan i Göteborg. Vi fick träffa rektorn för musiklärarprogrammet och musikhögskolans kommunikatör som berättade om studierna och vilka linjer som finns. Vi fick också gå en rundvandring och träffa några elever som tidigare gått på ES musik i Gislaved; Manfred Josefsson, Samuel Knutsson och Marcus Rydin. Kvällen avslutades med en konsert med musiklärarlinjens studenter.

oznorHB

MUSIKSTIPENDIUM 🎵🏆

Vi säger ett stort GRATTIS till Anders Bergman, orgel och Samuel Knutsson, trumpet, som fått musikstipendier ur Elis Ullmans minnesfond. Anders och Samuel kommer från Gnosjö, men har båda varit mycket aktiva i olika ensembler och orkestrar i Musikskolan Gislaved och de har även gått estetiska programmet musik på Gislaveds Gymnasium. Stipendierna är på 10 000 kr vardera och utdelas årligen till två framgångsrika musiker vid Göteborgs Musikhögskola. I samband med utdelningen i Vänersborgs kyrka framfördes en konsert av stipendiaterna samt av Vargöns Symfoniorkester. Vi önskar de unga musikerna lycka till med fortsatt musicerande.

ESTETISK KOMMUNIKATION

Ikväll redovisade  esteteleverna som läst kursen Estetisk kommunikation sitt arbete i en föreställning i Konsertsalen, Gislaved. Lärare har varit Martina Normén. Se bilder här:

MUSIK PÅ GISLEDAGARNA

Nu är Gisledagarna igång och på scenen i torgparken bjuds det på musik. Först ut var musikesteterna som tillsammans med några av Musikskolans lärare bjöd på underhållning. Ganska kallt och blåsigt, men solen tittade fram och det blev en fin musikkväll. Här lite bilder.
Ellas, sånggrupp ledd av Maria Nordström

ES ensemble ledd av Jane Petersson
Kevin Karlsson, tidigare ES elev återvände som konferencier och underhöll mellan numren.

UTBILDNINGSMÄSSA

I onsdags 20 april var det dags för utbildningsmässa. I år hade vi bjudit in eleverna årskurs 8. I musiksalen spelade ensemblegrupperna och ES kören sjöng under ledning av Maria Nordström.  På Skolgatan spelade också en ensemblegrupp. Se bilder här:

!DE FUNKar!

var titeln på William Karlssons och Leon Söderlunds gymnasiearbete, som redovisades på en konsert i lördags. Temat anspelar på funk och svängning musik som William och Leon tycker om att spela. William spelar slagverk och Leon gitarr och på konserten medverkade också några elever från estetiska programmet och Musikskolan. Gott sväng, intygar alla som var där!
ETT MINNE BLOTT…
var temat på Alma Peterssons konsert i söndags. Alma började som suzukielev och har sedan spelat fiol. Nu avslutade hon sitt gymnasiearbete på estetiska programmet med en konsert där publiken fick höra fiol och sång varvat med egna texter och berättelser. Konserten inramades med ett fint svartvitt bildspel med foton från Almas uppväxt. Kompband var Tim Ankarbrandh, elgitarr, Malte Karlsson, bas, Alexander Kroon, trummor och Ann-Cathrine André, keyboard och piano.

MUSIK PÅ SPIRA

I torsdags besökte Musikskolans sångensemble Ella’s, med ledare Maria Nordström och gruppen OFF TUNE, med elever från Musikskolan och estetiska programmet, Jönköpings jazzklubb på Smålands musik och teater, Spira, i Jönköping. Fin reklam för vår Musikskola och ES programmet!

MUSIKSTIPENDIUM
Vi säger ett stort grattis till mottagarna av Rotarys Musikstipendium 2022. 3000 kr vardera till Victor Berglund, ESM19, David Seger, EE19, Agnes Torén NA19 och Elin Vettebrand, ESM19. Stort grattis också till Moa Nordström, ESM20, som fått Smålandias musikstipendium på 6000 kr. Stipendierna delades ut vid en konsert förra veckan då stipendiaterna också medverkade. På bilden fr v: Moa Nordström, Elin Vettebrand, Agnes Torén, David Seger och Victor Berglund. Överst fr v: Från Gislaved Rotaryklubb: Alf Johansson, Thomas Carlsson och Jaana Fransson.

OBS! ÄNDRAD LOKAL FÖR LUCIA

ESTETERNAS LUCIA ÄR I KONSERTSALEN!

ESTETERNAS LUCIA

Snart är det dags för en av årets höjdpunkter: esteternas luciatåg!  I år inbjuder vi till luciafirande i Båraryds kyrka. Ledare är Maria Nordström, körledare för ES-kören och sånglärare på estetiska programmet. Varmt välkommen!

MUSIKCAFÉ

Äntligen dags för Musikcafé live igen. Kom och lyssna på morgondagens stjärnor

OFF TUNE PÅ SPIRA

I går spelade OFF TUNE på Jönköpings jazzklubb på Spira, som förband till Mikael Godée – Eve Beuvens quartet. De blev tillfrågade om detta i samband med musiktävlingen Imagine, där gruppen vann länsfinalen. Medlemmarna har varit elever i Musikskolan går nu på estetiska programmet på Gislaveds gymnasium. OFF TUNE gjorde också en uppskattad spelning på Konstfabriken förra helgen. Vi är stolta över våra duktiga ungdomar och önskar dem lycka till med fortsatt musicerande! Bilden är tagen av Siv Karlsson och på bilden ses Malte Karlsson, William Karlsson, Leon Söderlund, Elin Vettebrand och Moa Nordström.

ÄNTLIGEN ESTETKONSERT!

Efter en lång tids uppehåll med konserter var det äntligen dags för esteterna att spela upp och redovisa vad de jobbat med i ämnet Estetisk kommunikation. Ämnet går ut på exakt det den heter: Att som konstnär, musiker, dansare kommunicera – med publik, med varandra på scen, hur konstformerna kan förmedla ett budskap och, inte minst, kommunikation mellan de olika konstformerna och hur de förstärker varandra. Kursen Estetisk kommunikation läste dessa elever förra året – och följaktligen skulle föreställningen ha varit då. Men – pandemin kom emellan. Men igår kväll var det dags och det blev en mycket uppskattad och välbesökt föreställning. Se bilder här. Fotograf: Veronika Lorentzson.

ESM20 KONSERT MED CORONATEMA

Missa inte konsert på måndag 20/9 kl 18.30 i Konsertsalen. En föreställning som ges av estetiska programmet, inriktning dans och musik, åk 2. Temat är  PANDEMI. Affischen är gjord av elever på bild och formprogrammet. Välkomna!

KONSERT i Konsertsalen, Gislaved med stråkelever från musikskolan och gymnasiets estetiska program!
Ons 29/9 kl 18.30
🎻🎵🎻🎵🎻🎵🎻
MEDVERKANDE:
Gislaveds Kammarorkester
Suzukigrupp
Solister
Varmt välkomna!
Fri entré

KONSERTER PÅ WEBBEN

Missa inte kommande livesändningar med musikesteterna från Gislaveds gymnasium på vår Youtubekanal gislavedmusikestet:

Tisdag 18/5 18:30 Konsert med åk 1. Möt morgondagens stjärnor!

Tisdag 25/5 18:30 Konsert med ensemblerna från åk 2+3.

Torsdag 27/5 20:00 Eleverna i kursen Estetisk Kommunikation spelar live

på Stubbes popquiz. (sänds ej på vår Youtubekanal)

Torsdag 3/6 09:15 Musikcafé med åk 3. Sista spelningen med gänget.

MUSIKSTIPENDIUM

Vi säger ett stort grattis till mottagarna av Rotarys Musikstipendium 2021!  3000 kr vardera till Kristian Temjanoski,  slagverk, Kevin Karlsson Angove, sång, Nathalie Gustafsson, sång och Alicia Näslund, tvärflöjt. Stort grattis också till Tim Ankarbranth, elgitarr som fått Smålandias musikstipendium på 6000 kr. Stipendierna delades ut vid en ceremoni och konsert förra veckan då stipendiaterna också fick sjunga och spela var sin låt som spelades in i Musikskolans studio i Gislesalen. På bilden Från vänster Kristian Temjanoski,  Kevin Karlsson Angove, från Rotary: Alf Johansson  och Thomas Carlsson, Nathalie Gustafsson, Alicia Näslund och Tim Ankarbranth.

MUSIKCAFÉ LIVESTREAM
På  fredag 7 maj kl 9.00.  Ses på vår Youtubekanal gislavedmusikestet.
Medverkande: grupperna Skye Crofters och OFF TUNE.

ESTETELEVER I FINAL!

Vi säger stort grattis till nuvarande och blivande esteteleverna Robert Hoban, Leon Söderlund, William Karlsson, Malte Karlsson, Moa Nordström och Elin Vettebrand i bandet ”OFF TUNE”! De blev vinnare av årets regionfinal i Jönköpings län i talangtävlingen Imagine.
Förutom att representera Jönköpings län i riksfinalen vinner de en inspelningsdag i en musikstudio samt 3000:- I Jönköpings län arrangeras Imagine av Kulturplatån, Gislaveds Kommun och Smålands Musik och teater. 
Riksfinalen sänds digitalt från Glashuset den 14-15 maj.

SOMMARMUSIKANTER!
Nu är det dags för dig som är elev på estetiska programmet  att söka feriepraktik/feriearbete! Sommarmusikanterna kommer att genomföras även i år! Ni som deltar får möjlighet att framträda runt om i kommunen. Uppge i ansökan om du går igång estetiska programmet. Aktuell period 1, v 24-26, 14 juni -2 juli.
Feriepraktik är för den som går i åk 8. Feriearbete för den som är 16 – 19 år. För ansökan gå in på https://www.gislaved.se/…/jobba-som-vikarie/feriearbete senast 27 mars. Bilden är från förra årets musikläger där flera estetelever deltog. 

8 SKÄL FÖR ATT VÄLJA ESTET MUSIK
Här har vi sammanställt ett blad med peptalk för att välja estet musik:

JINGLAR

Under veckorna fram till jul kommer ”Coronajinglar” att spelas upp via info-TV. 

De är producerade av eleverna på musikestet som läser kursen musikproduktion. Vi hoppas att de kan bidra till en ökad medvetenhet om det personliga ansvaret att tvätta händerna, hålla avstånd, och stanna hemma vid symtom och/eller i karantän.

Distansundervisning

ESM20 har distansundervisning t o m v 50.
KONSERT!
Missa inte att lyssna på våra duktiga musikskoleelever som fick Solveig och Lennart Davidssons Musikstipendium 2020! Konsertsalen, Gislaved 5 nov kl 19.00. Biljettbokning 0371-81292, max Max 50 platser. Välkommen!

MUSIKCAFÉ!
På fredag, 2/10, är det dags för årets första musikcafé i musiksalen C 115. Tag med kaffet och kom och lyssna.
Tid: 09:15 – 09:45.
OBS! Endast sittande publik, ca 30 platser, d v s när sittplatserna är slut är det fullt.

Lyckade skolkonserter!

Det blev en lyckad turné även i år. Fullt ös på konserterna och stor uppskattning från publiken. Ölmestadsskolan, Nordinskolan, Tranängsskolan och Hillerstorpsskolan besöktes. I april hoppas vi kunna spela för Lundåkerskolan. Se bilder här. Fotograf Maria Nordström.

Estetelever på turné!

Ons 11 mars och tors 12 mars ger sig musikprogrammet på Gislaveds Gymnasium ut på turné för att spela för bygdens högstadieskolor. Första anhalten är Reftele, där Ölmestadsskolans högstadium får lyssna på en konsert. Därefter beger man sig till Nordinskolan i Smålandsstenar. Tranängsskolan i Tranemo. Dagen efter blir det konsert för Tranängsskolan i Tranemo och Hillerstorpsskolan i Hillerstorp. Sedan några år tillbaka genomför ES-eleverna denna konsertturné, för att träna sig att uppträda inför publik och visa vad de gör på estetiska programmet. Konserten är också ett led i ämnet ensemble, där eleverna får träna sig att spela tillsammans. Det blir en varierad konsert där musikeleverna spelar och sjunger från olika genrer. Eftersom det estetiska programmet i Gislaved har elever inte bara från Gislaveds kommun, utan också från angränsade kommuner, är konserterna också en möjlighet för dessa elever att besöka och framträda på sin tidigare högstadieskola. Det är nu 11 året i rad som man genomför denna turné. 

MUSIKSTIPENDIUM TILL ESTETELEVER
Vi gratulerar 2020 års mottagare av Rotarys musikstipendium som utdelades i Konsertsalen igår som stöd och uppmuntran till fortsatt muciserande. Här stipendiaterna från vänster; Jonathan Lundin, Amanda Mårtensson, Ebba Hulebo, Robert Hoban som fick Rotarys musikstipendium på 3000 kr vardera och William Karlsson, som fick Smålandia musikstipendium på 6000 kr. Från Rotary; från vänster Alf Johansson, Smålandia Musikstipendium och Thomas Carlsson, president Gislaved Rotaryklubb.

KONSERTBESÖK!
Konsert med elever från Kaggeholms folkhögskola! Varmt välkommen mån 2 mars kl 1400Samlingssalen på Gymnasiet. Flera tidigare ES elever medverkar.

STIPENDIEKONSERT
Ons 4 mars kl 18.30 är det Stipendiekonsert i Konsertsalen, Gislaved. Då delas Rotarys musikstipendium 2020 ut till några välförtjänta musikelever. Solister, ensembler och orkestrar medverkar. Fri entré. Välkommen! På bilden 2019 års musikstipendiater. Fr v Emilia Darvelid, Sara Oguni, Martin Skötte, Anton Schmidt, Linnea Hagesjö. Flera av dem är estetelever.

KONSERT!
Kom och lyssna på Musikskolans Kammarorkester, under ledning av Annika Björkenbo, Kören från Estetprogrammet musik och sånggruppen Ella’s, ledare Maria Nordström I Konsertsalen ons 5/2 kl 1830. Välkommen!

SÅNGKONSERT!
Nu kör vi igång med vårterminens konserter. Först ut är estetprogrammets sångelever som du kan lyssna till i Gislesalen mån 27/1 kl 18.30. Välkommen

ESTETERNAS LUCIA
Estetkörens lucia kan du se och höra på:

Torsdag 12/12 kl. 18.30, Gislaveds kyrka, för allmänheten

          09:30 & 10:30, Konsertsalen, för gymnasiet

STIPENDIEKONSERT

Tors 7 nov kl 18.30 i Gislesalen på Musikskolan i Gislaved kan du höra några av de unga musiker som fått Davidssons musikstipendium. Flera av  dessa är estetelever!

MUSIKSTIPENDIUM TILL ES-ELEVER!

Vid senaste konserten med Gislaveds Symfoniorkester, delades Solveig och Lennart Davidssons Musikstipendium ut till estetmusikeleverna Joel Möller, Frida Curenstam, Linnea Spång och Fredrik Kastberg, som fick vardera 12500 kr. Stort grattis!

ES MUSIK PÅ KOMMUNENS HEMSIDA!

Vilken fin reklam för vårt musikprogram! Nu ligger vi som förstanyhet på kommunens hemsida. Kolla här:

https://www.gislaved.se/funktionssidor/nyheter2019/musikeleverbjodpakonsert.7213.html

VÅRKONSERT

Först skolkonsert för Lundåkerskolan och sedan den årliga Vårkonserten där eleverna bjöd på underhållning av hög klass!

ES TURNÉ 10 år!

Ons 20 mars och tors 21 mars ger sig musikprogrammet på Gislaveds Gymnasium ut på turné för att spela för bygdens högstadieskolor.

Första anhalten är Sporthallen i Anderstorp, där Åsenskolans högstadium får lyssna på en konsert. Därefter beger man sig till Tranängsskolan i Tranemo. Dagen efter blir det konsert för Ölmestadsskolan, Reftele och Nordinskolan i Smålandsstenar.

Sedan några år tillbaka genomför ES-eleverna denna konsertturné, för att träna sig att uppträda inför publik och visa vad de gör på estetiska programmet. Det blir en annorlunda och fartfylld konsert där musikeleverna spelar och sjunger olika genrer av musik.

Eftersom det estetiska programmet i Gislaved har elever inte bara från Gislavedskommun, utan också från angränsade kommuner, är konserterna också en möjlighet för dessa elever att besöka och framträda på sin tidigare högstadieskola. Det är nu 10 året i rad (!) som man genomför denna turné.

MAINE COON TRIO

Gillar du folkmusik? Kom då till Kulturplatån, Glashuset tors 28 mars kl 18.30 och lyssna till Main Coon trio konsert, Världsmusikorkestern och Skye Crofters. Fri entré, Välkommen!

Den pärlemor-utsmyckade hardangerfelans magiska klangvärld möter lyhörd och träffsäker sopransaxofon tillsammans med djärv och svängig gitarr.
Maine coon trio består av tre musiker och låtskrivare med fötterna på jorden. Bandet möttes på Världsmusikprogrammet i Göteborg 2013, och har ett kraftfullt sound som sträcker sig från minimalistiska svenska polskor och pulserande norska gangare till egenskrivna valser som sätter dansgolvet i gungning.
I ett tätt sammansvetsat samspel blandar de nordisk folkmusik med improvisation och egna kompositioner.

Sopran- och tenorsaxofon – Robin Johansson
Gitarrer – Søren Vinther Røgen
Fiol och hardangerfela – Anna-Karin Andersson

KONSERT MED ESTETELEVER

Ons 27 febr kl 19 i Gislesalen på Musikskolan Gislaved, kan du få lyssna till irländsk folkmusik med gruppen Skye Crofters och sköna jazzlåtar med sånggruppen Ella’s och Musikskolans jazzensemble. I dessa tre grupper ingår flera av Musikesteterna. Välkommen!

MUSIKSTIPENDIUM

Dags att söka Musikstipendium! Solveig och Lennart Davidssons Musikstipendium utdelas till unga (max 21 år utdelningsåret) musiker och sångare som är eller har varit elever i Gislaveds Kommunala Musikskola. Mer info och ansökningsblankett finns på vår hemsida musikskolan.gislaved.se Sista ansökningsdag är 25 Jan 2019.

NU ÄR DET JUL IGEN…

Traditionsenligt drog musikesteternas tomtesång igenom Gislaveds gymnasium med buller och bång och spred glad julstämning. Se bilder här:

MUSIKSTIPENDIUM KONSERT

Tors 22 november var det dags för de ungdomar som fått Solveig och Lennart Davidssons Musikstipendium att visa upp sina färdigheter på en konsert i Konsertsalen, Gislaved. Det blev en spännande och omväxlande konsert med stor genrebredd. Vi önskar ungdomarna lycka till med sitt fortsatta musicerande! Se bilder här:

KONSERT
Torsdag 22 nov kl 18.30 är det dags för ungdomarna som fick årets Solveig och Lennart Davidssons Musikstipendium att bjuda på en konsert. Med på konserten är också några tidigare stipendiater. Varmt välkommen!

UTBILDNINGSMÄSSAN

Det var stort intresse för estetiska programmet från besökare på Utbildningsmässan. Mänga kom och lyssnade på konserterna med estetelever i såväl Konsertsalen som i musiksalen.  Se här urklipp från artikel i tidningen Värnamo Nyheter:

”GISLAVED Ikväll kan alla i årskurs nio få bättre koll på vilket gymnasieprogram som passar dem. Gislaveds gymnasium arrangerar en kombination av mässa och öppet hus. 

Fotograf: Anna Karlsson

– Jag tror gymnasiemässan är jätteviktig för att kommande gymnasieelever ska känna sig välkomna och få en bra bild av oss i de andra årskurserna, säger Nathalie Gustafsson som läser programmet estet med inriktning på musik.

Klasskompisen Kevin Karlsson Angove håller med och menar att mässan var till stor hjälp när han själv skulle välja gymnasium”.

 

FREDADSMYS!

Musik i höstmörkret!
Börja fredagskvällen 16 nov med en konsertkl 18.00 som utlovar Fredagsmys! Kom till Gislesalen på Musikskolan i Gislaved och lyssna på sångelever från Estetiska programmet, Ella’s sångensemble m fl. Välkommen!

MUSIKSTIPENDIUM TILL ES ELEVER

Vid den senaste konserten med Gislaveds Symfoniorkester utdelades Solveig och Lennart Davidssons Musikstipendium 2018. Det är nu åttonde året som detta musikstipendium delas ut. I år fick två elever som gått ES Musik vardera 12 500 kr som stöd och uppmuntran till fortsatt musicerande. Det var Albin Nordström, slagverk, och William Landin, sång.Vi säger stort Grattis!

Se bild här från stipendieutdelningen:

Fr v Albin Nordström, William Landin, Pontus Rudolfsson och Solveig Och Lennart Davidsson.

ESTETELEV FICK MUSIKSTIPENDIUM

Vid en ceremoni vid Värnamo Kulturskola fick en av esteteleverna, Isabell Landin, som kommer från Hamra utanför Bredaryd, ett musikstipendium. Isabell är en duktig sångerska och är ofta anlitad som solist vid olika konserter och evenemang. Fotograf Maria Nordström som också är sånglärare till Isabell. Vi säger ett stort Grattis!

ESTETETTORNAS KONSERT

Ikväll hölls den årliga ettornas konsert i gymnasiets samlingssal. Det var alltså dags för ESM17 att spela och sjunga för sina föräldrar och anhöriga. Det blev en härlig musikstund med varierat program med många fina insatser. Se bilder här:

LUNCHMUSIK PÅ GLASHUSET

Sång- och pianoelever från Estetiska programmet och Musikskolan medverkade vid en lunchkonsert i Glashuset idag. Det var ett uppskattat program med ballader, fyrhändig pianomusik och jazzzång som publiken på Restaurang Matkulturen fick lyssna på. Se bilder här. Fotograf Ann-Cathrine André.

LUNCHMUSIK PÅ GLASHUSET

På onsdag 11 april kl 12.00 kan du höra några av eleverna från Musikskolan och estetiska programmet Gislaveds gymnasium på en lunchkonsert. Det blir sång och piano. Välkommen!

DUKTIGA SOLISTER PÅ STORBANDSKONSERT

Det blev ett lyckat samarbete mellan sångelever från estetprogrammet och Gislaveds Storband. Under lördagseftermiddagen repeterade man och senare kl 16 var det så dags för konsert i Konsertsalen. Maria Nordström, som också är sånglärare inledde konserten med sång och därefter framträdde estetsångarna. Vid trummorna fanns också en estetelever, Albin Nordström. Ett instrumentalstycke bjöd också Storbandet på. Sånglärarna Annette Rundberg och Maria Nordström hade övat in sångerna med eleverna. Krister Karlsson höll i ljud och ljus. Ledare för Storbandet är Mikale Karlsson. Det är andra gången man genomförde denna konsert, en tradition som nog har kommit för att stanna.

KONSERT MED GISLAVEDS STORBAND

Söndag 4 mars kl 16  är det konsert i Konsertsalen med Gislaveds Storband. Medverkar gör sångsolister från estetiska programmet. Entré 100 kr, skolungdom gratis. Välkommen!

STAR FOR LIFE i Gislaved!
Tors 15 mars är det Star for Life konsert på Zinkteknik Arena i Gislaved. 400 barn, ungdomar och körer medverkar i denna konsert. Bland annat medverkar Estetkören, samt flera av estetprogrammets sångelever. Missa inte detta! Köp biljetter nu! Länk till biljettförsäljning: https://starforlife.org/marchingforlove/?lang=sv

MARINENS MUSIKKÅR SPELAR MED ESTETELEVER

Tisdagen 13 mars får blåseleverna på estetiska programmet ochi Musikskolan Gislaved chans att spela med Försvarsmaktens Marinens musikkår. Under eftermiddagen kommer man att arbeta tillsammans för att förbereda kvällens konsert. Då får de elever som är med i blåsorkestrarna Symphonic Band och Gislaved Westbo musikkår spela tillsammans med musikerna i Marinens musikkår. Man kommer att spela flera stycken tillsammans och under flera veckor har eleverna övat och förberett sig inför detta möte. Konserten har namnet ”Fantasi” och det bjuds på såväl traditionella marscher som nyare blåsmusikarrangemang. En inspirerande eftermiddag för blåseleverna som nu får chansen att möta en av Sveriges bästa blåsorkestrar. Flera elever från estetiska programmet har genom åren gjort sin militärtjänstgöring i Försvarsmaktens Musikkårer och därför känns det också roligt att få välkomna denna förnämliga orkester till ett samarbete med estet- och musikskoleelever i Gislaved.

KONSERT MED BROMMA FOLKHÖGSKOLA

Igår besökte elever från Bromma folkhögskola Gislaved och bjöd på en konsert i Gislesalen på Musikskolan. Bromma folkhögskola har en musiklinje med afro/jazzinriktning där flera elever kommer från estetiska programmet på Gislaveds gymnasium och Musikskolan Gislaved. Bland andra Josef Spång, som också var med och spelade, Manfred Hulebo, Emil Gustafsson och Axel Karlsson. Vid torsdagens konsert spelade man för esteteleverna. Konserten var mycket uppskattad och lockade säkert fler av våra elever till att fortsätta studera musik efter gymnasiet. Se bild här från konserten. Fotograf Krister Karlsson.

LUCIAKONSERT I GISLAVEDS KYRKA

Det blev en vacker och stämningsfull luciakonsert i Gislaveds kyrka som esteteleverna framförde på tisdagskvällen. En fullsatt kyrka fick lyssna på fina soloinsatser och härlig körsång med såväl välkända som nyare lucia-och julsånger. Ledare var Maria Nordström och Krister Karlsson var också behjälplig med ljud och ljus. Esteteleverna deltog även i musikhjälpens insamling och kunde med detta bidra med över 4000 kr till denna insamling. Fotograf från luciakonserten är Bernt Turesson.Se bilder här:

LUCIAMORGON I KOMMUNHUSET

Traditionsenligt bjöd esteteleverna på en finstämt och högtidligt luciatåg för personalen i kommunhuset, Gislaved. Lucia var Isabell Landin från Hamra, Bredaryd. Isabell går i klass ESM15. Se bilder här: fotograf Peter Dallman.

LUCIAKONSERT

Tis 12 dec kl 19.00 är det luciakonsert med ES musik i Gislaveds kyrka. Luciakonserten leds av Maria Nordström. Fri entré! Varmt välkommen! Bilden är från luciafirandet förra året med estet musik. Fotograf Peter Dallman.

PIANOKVÄLL I GISLESALEN

I torsdags kväll var det dags för några av musikskolans och estetiska programmets pianoelever att spela upp. Det bjöds på ett varierat programmet med såväl klassiska till populärmusik. Ett tjugotal pianoelever deltog. Se bilder här: Fotograf Maria Nordström

 Jonathan Lundin ESM17 Emanuel Wickström ESM16 Ebba Hulebo ESM 17 Albin Nordström ESM 15

KONSERT I TORGHUSET

Flera Estet musik elever är med på konsert i torghuset, Smålandsstenar på måndag kväll. Folkmusikgruppen Skye Crofters under ledning av Mats Nyström spelar svängig irländsk folkmusik. Sånggruppen Ella’s, med Maria Nordström som ledare, sjunger och Magnus Karlssons Jazzensemble spelar. Missa inte denna musikstund! Fri entré! Välkommen mån 20 nov kl 19.00.

UTBILDNINGSMÄSSA I GNOSJÖ

Idag informerade estetlärarna Krister Karlsson och Maria Nordström om Gislaved gymnasiums estetprogram inriktning musik. Med var också sångeleverna Isabell Landin och Wilhelm Landin och Joel Möller på elgitarr. Se bilder här. Fotograf Maria Nordström.

BILDER FRÅN UTBILDNINGSMÄSSAN!

I musiksalen C115 och i samlingssalen underhöll ES ensemble och ES kör. Utbildningsmässan avslutades med treornas show i Glashuset där temat var ”Snövit och de sex linjerna”. Se bilder här. Fotograf Maria Nordström.

FARTFYLLD SHOW!

Fart och fläkt över esteternas show i en fullsatt sal i Glashuset. Fina insatser av alla medverkande. Samspelt och mycket underhållande. Se ensemblen här:

UTBILDNINGSMÄSSA MED SHOW!

Idag är det utbildningsmässa på Gislaveds gymnasium. Start kl 18.00, För dig som vill höra musik och se vad eleverna på estet musik gör, så underhåller ES ensemble och ESkören i C115 samt 1830 i Samlingssalen. Kl 20.00 blir det en festlig avslutning med Esteternas Show i Glashuset. Obs lokal! Välkommen!

MUSIKALRESA TILL SPIRA

Esteteleverna musik och dans gjorde i torsdags en resa till Spira, Jönköping, för att se musikalen Les Miserables. En lyckad resa som gav eleverna en fin musikalupplevelse. Föreställningarna har varit utsålda och har fått mycket goda recensioner. Eleverna satt högt upp på andra raden, men hade bra ljudupplevelse. Bilden, tagen av Krister Karlsson, strax före föreställningen.

HALLOWEEN I OASEN

Idag underhöll esteterna i Café Oasen. Se bilder här: fotograf: Maria Nordström.

TREORNAS SHOW

Missa inte årets begivenhet! Estetelevernas SHOW som avslutar utbildningsmässan ons 8 nov kl 20.00 i Glashuset. Utbildningsmässan startar 18.00.

ENSEMBLE FÖR ESM16 och ESM15

Andra och tredje året ingår ämnet ensemble i kursplanen för ES. Maria Nordström och Alexander Kroon är ledare för en ensemble. Se bilder från dagens övning här. Fotograf Maria Nordström.

ENSEMBLE FÖR ESM17

ESM17 har startat upp med ensemble. Varje vecka träffas klassen under ledning av musiklärarna Alexander Kroon och Magnus Karlsson, för att träna sig i att spela och sjunga tillsammans.  I ämnet ensemble håller klassen just nu på med låten ”Billie Jean” av Michael Jackson. De har också spelat ”Save tonight” och ”Midnight hour”.

Läraren Alexander Kroon berättar att de började med bodypercussion på första lektionen för att alla skulle känna sig på samma nivå. Lite teambuilding om man så vill. Eleverna har också hunnit med att spela mallet och djembe, lite av samma anledning. 8 nov på utbildningsmässan blir första framträdandet och då väljer vi av de låtar vi hittills hunnit med.

Turnén till högstadieskolorna vecka 5 är nästa stora mål. Alexander och Magnus hoppas att vi ska kunna spela på föräldramötet och i Oasen till våren också. Fördelen att träffa eleverna redan i ettan är att vi redan från början kan introducera ensembletänket. Dvs att få dem förstå sin roll i ett sammanhang. De får också testa att spela olika instrument om de har mer än ett. På bilderna ses klassen ESM17. Fotograf Alexander Kroon.

SKOLAVSLUTNING!

Idag har det varit skolavslutning för Gislaveds Gymnasium. Eleverna från Estet musik spelade och sjöng vid avslutningarna och vid studentmiddagen. Se bilder här. Fotograf Maria Nordström.

LUNCHKONSERT!

På fredag 19 maj kl 12.00 kan man höra fin gitarrmusik vid lunchen! Det är några av Musikskolans och Estetiska programmets gitarrlärare, Mats Nyström, Stefan Petzén och Magnus Karlsson, som underhåller på Restaurang Matkulturen, Glashuset i Gislaved. Bokning av lunch tel 0371-82930. Restaurangen drivs av Restaurang-och livsmedelsprogrammet, Gislaveds Gymnasium.

ANNORLUNDA KONSERT

I torsdags kväll bjöds det på en annorlunda konsert i Konstfabriken, f d Gummifabriken, Gislaved. Lokala konstföreningar bildelever från ESBild och andra lokala konstnärer hade bjudits in för att måla kroki ackompanjerade av celloensemblen Da Capo, som leds av celloläraren Jane Petersson. Några solodanser framfördes av dansaren Johan Lööf, som är lärare på ESDans, till musik av celloensemblen och även till en solosvit i d- moll av J S Bach, som spelades av Jane Petersson. Dansläraren Andrea Donoso-Lillo hälsade välkommen och tackade även de medverkande för en fin kulturupplevelse utöver det vanliga. Se bilder nedan.

KONSERT MED KROKI

Celloensemblen Da Capo under ledning av Jane Petersson, har ett samarbete med bildeleverna som går sista året på bildprogrammet och danseleverna på dansprogrammet, Gislaveds gymnasium. Bildeleverna kommer att visa krokimålningar och danseleverna flera koreografier. Kom och se och lyssna på en spännande konsert på torsdag kväll på konstfabriken kl 18.30.

ELLAS PÅ KULTURDAG

Sånggruppen Ella´s, som leds av Maria Nordström hade konsert på kulturdagarna i Bredaryd i går. Se bilder här. Fotograf Dan Pettersson. Du kan höra mer av Ellas på onsdag när det är sångkonsert i Gislesalen kl 18.30.

SÅNGKONSERT!

PÅ onsdag kväll möts eleverna som har sång som tillval på estetiska programmet och Musikskolans sångelever i Gislesalen till en sångkväll. Missa inte att få höra vårsånger, sånggruppen Elia’s och mycket annat. Släpp sångarne loss, det är vår! Välkommen!

FULLT ÖS PÅ VÅRKONSERT!

Det blev en mycket lyckad vårkonsert med många fina sång- och musikinsatser. Nytt för i år var att ettorna hade en ensemble som spelade och sjöng två låtar. Kvällens solist var Manfred Josefsson på virveltrumma. Krister Karlsson skötte ljud och ljus. Ensemblelärarna Anette Rundberg, Magnus Karlsson, Alexander Kroon och Maria Nordström hade med sina ensemblegrupper som spelade medryckande, härliga låtar. ES-kören avslutade konserten med ett medley ur musikalen Hair. Kvällens presentatör var tidigare ES-eleven Josef Spång. Örjan Hansson, som har varit programansvarig ända sedan estetiska programmet startade för 24 år sen, tackades med en blomma från musiklärarna. Se bilder från konserten här: fotograf Ann-Cathrine André.     

MISSA INTE ES VÅRKONSERT!

Här bilder från genrep! Missa inte en av vårens höjdpunkter ikväll 1830 i Konsertsalen.

Missa inte ES musikprogrammet vårkonsert, som äger rum tors 4 maj kl 18.30. ES-kören under ledning av Maria Nordström medverkar. VI får också höra olika ensembler och solister. Varmt välkommen!

KONSERT MED FN-TEMA!

I måndags kväll bjöd klassen ES16 på en konsert med FN-tema. Under dagen gjordes en skolföreställning och senare på kvällen samma dag gjorde klassen en föreställning för allmänheten i Konsertsalen, Gislaved. Detta var en FN-konsert, som var en del i skolans arbete i år, eftersom Gislaveds gymnasium blev utnämnda till FN-skola. Klassen valde ut ett av FN:s 16 delmål – jämställdhet. Konserten hette därför ”Olikt Lika”. Konserten fokuserade genom dans- bild och musik på hur vi ska förbättra jämställdheten i världen. Detta projekt har ingått i kursen Estetisk kommunikation, där hela klassen ESM16 utarbetat konserten tillsammans (Bild-dans- och musikinriktningen). Eleverna har gjort ett fantastiskt arbete och lagt ner mycket tid på att få till en bra konsert med bra ett budskap. Bra jobbat! Bilder ovan från föreställningen i Konsertsalen. Fotograf Örjan Hansson.

KLARINETTDAG

Varje år träffas Klarinetteleverna på Estetiska programmet tillsammans med klarinetteleverna från Gislaveds Musikskola en lördag på våren för att ha Klarinettdag. Då spelar man tillsammans, har tävlingar, fikar och umgås. Ledare för dagen var klarinettlärarna Bodil Axelsson och Katrin Westerlund. På bilden två elever från ESM15, Fanny Berggren och Fredrik Kastberg. Fotograf Bodil Axelsson.

ETTORNAS KONSERT!

Idag har ES16 konsert! En tradition som är en av vårens höjdpunkter. Eleverna i ES16 musik, bild och dans bjuder på en konsert där de visar upp lite av vad de lärt sig under året. Skolföreställning i Konsertsalen idag måndag 3 april kl 13.00 och ikväll för allmänhet kl 18.30. Välkommen! På bilden ovan repetion inför konserten. Fotograf Krister Karlsson.

RYKANDE FÄRSKT!

”Rykande färskt” – unga kompositörer!
Tis 4 april kl 17.30 är det konsert med nyskriven musik i Gislesalen, Gislaveds Musikskola. De unga kompositörerna kommer från Estetiska programmet på Gislaveds gymnasium och de ska nu presentera sina nykomponerade verk. Det är sju elever som har studerat ämet ”arrangering och komposition” för Krister Karlsson under innevarande läsår. De har haft som uppgift att skriva musik både för storband och stråkorkester. Den 4 april är det alltså en offentlig redovisning av det som är skrivet för stråkorkester. Medverkande stråkorkester är Gislaveds Kammarorkester under ledning av Annika Björkenbo. Eleverna presenterar och dirigerar själva! Samarbetet mellan Kammarorkestern och elever från Gislaveds gymnasium har hållit på under flera år och redovisas alltså nu på en konsert. Årets kompositörer heter Annie Broddås, Emma Fransson, Manfred Josefsson, Kirsten Orrahood, William Rudolfsson, Felix Svensson och Anton Tibratt, som samtliga går sista året på estetiska programmet.  På bilden ovan Gislaved Kammarorkester. Fotograf Annika Björkenbo. Varmt välkomna!

TREORNAS SHOW

På utbildningsmässan kunde man se ES14:s show ”Astrid Lindgrens Värld”. Nu på tisdag 4 april kl 1220 i Konsertsalen , Gislaved, blir det skolkonsert där elever från Estetiska programmet tredje året spelar upp den showen. Nu spelas den för årskurs 2 och 3, cirka 250 elever från Gnosjö/Hillestorp och cirka 50 elever från Gullviveskolan.

Det är elever från musik- och dansprogrammet som läser kursen ”Estetisk Kommunikation 2” som framför denna show som de har skrivit själva. Musiken som framförs är kända låtar som alla känner igen. Första framförandet ägde rum under utbildningsmässan på Gislaveds gymnasium, där uppgiften var att presentera Estetiska programmet som ett bra alternativ vid gymnsievalet. Eleverna har tillsammans med sin lärare åldersanpassat showen och nu skall den alltså spelas för 300 barn i åk 2-3 från Gnosjö/Hillerstorp och Gullviveskolan i Gislaved.

Handlingen i korthet:
Disney är avundsjuk på Astrid Lindgren vars figurer han tycker har blivit för populära. Han skickar ett gäng som skall kidnappa Astrid och ta över Astrid Lindgrens värld. Dock dyker Pippi, Emil och en del andra figurer, som nu blivit äldre, upp och ställer allt till rätta med budskapet om att alla är lika mycket värda och skall samarbeta istället för att bråka….

På bilden ovan repar eleverna inför showen. Fotograf: Krister Karlsson.

KONSERT MED LILJEHOLMENS FHSK

Torsdag 23/3 kl. 11:00-11.45 kommer musikelever från Liljeholmens Folkhögskola att ge en konsert i Samlingssalen, Gislaveds gymnasium. Erik Lyding, tidigare ESM-elev medverkar.

ROTARYS MUSIKSTIPENDIUM 2017

ROTARYS musikstipendium 2017 delades ut i går på Stipendiekonsert i Konsertsalen, Gislaved. Fem duktiga musikelever fick musikstipendium. Det var ROTARYS musikstipendium på 3000 kr vardera, samt Eiron Anderssons musikstipendium på 6000 kr som delades ut till William Rudolfsson. Stipendiaterna från vänster William Rudolfsson, ESM14, sång, Pontus Rudolfsson, TET15, sång/gitarr, Evelina Josefsson, ESD14, sång, Albin Nordström, ESM15, slagverk, Philip Lundström, TET15, tvärflöjt. Stort GRATTIS! Fotograf: Veronika Lorentzson.

STIPENDIEKONSERT

Onsdag den 15 mars kl. 18.30 är det dags för den årliga Stipendiekonserten i Konsertsalen, Gislaved. Vid konserten kommer 2017 års musikstipendium från Gislaved Rotaryförening att delas ut till 4 välförtjänta musikskoleelever. Stipendiet är på 3000 kr vardera. Dessutom kommer Eiron Anderssons musikstipendium på 6000 kr att delas ut till en musikstuderande ungdom som stöd och uppmuntran till fortsatt muciserande. Medverkande orkestrar är blåsorkestern ”Symphonic Band”, Stråkorkestern ”Vivace”, ”Gislaveds Kammarorkester” och ”Gislaveds Gitarrorkester”. Dessutom framträder sånggruppen ”Ella´s”. Stipendiaterna kommer att spela och sjunga var sitt solostycke. Konserten är ett samarbete mellan Gislaved Rotaryförening och Gislaveds Musikskola. Flera elever från Estetiska programmet medverkar i konserten.

GRATTIS ADINA!

Ett stort GRATTIS säger vi till Adina Björkenbo, som vann Riksföreningen Unga musikers (RUM) tävling i Konserthuset Spira i Jönköping igår. Adina vann solisttävlingen ”Solist 2017” och är därmed bästa klassiska instrumentalist i Jönköpings län grupp 1 för elever födda 1998-2000. Adina spelade fiol och ackompanjerades av pianolärare Marcus Gunnarsson. Stycket hon vann med var ”Apassionato” av Josef Suk. Adina går ESM15 och spelar fiol för Annika Björkenbo, fiolllärare på ES och Gislaveds musikskola. Läs mer på RUM:s hemsida: http://www.rum.se/solist-2017/

ES på musikal!

I går kväll besökte Esteteleverna Musik, bild och några danselever samt musikskolans sångelever. Operan i Göteborg och fick gå en rundvandring i operahuset. På kvällen var det dags för att se musikalen ”Hair”. Se mingelbilder från pausen och föreställningen här: Fotograf: Maria Nordström.

 L

Lyckad ES-turné

Ons 1 febr och tors 2 febr fick eleverna i klass 8 och 9 på högstadieskolorna i Gislaveds kommun med omnejd gå på en konsert, med bild-, dans-, och musik. Det var eleverna från Estetiska programmet, Gislaveds gymnasium, som bjöd på en spännande och annorlunda konsert. Sedan några år tillbaka genomför ES-eleverna denna konsertturné, för att träna sig att uppträda inför publik och visa vad de gör på estetiska programmet. Det blev en annorlunda och fartfylld konsert där musikeleverna spelade och sjöng, danseleverna visade flera koreografier och bildeleverna målade ett konstverk under konserten, inspirerat av den musik som spelas. Eftersom det estetiska programmet i Gislaved har elever inte bara från Gislaveds kommun, utan också från angränsade kommuner, var konserterna också en möjlighet för estetelever att besöka och framträda på sin tidigare högstadieskola. Det är nu åttonde året i rad som man genomförde denna turné. Se bilder här från konserterna. Fotograf bild 1-6: Susanne Johansson, bild 7 Veronika Lorentzon, bild 8 Emma Lindström.

1. 

2. 

3. 

4. 

5. 

6.

7. 

8. 

Musik i Julbrådskan

img_0853

Idag lördag 17/12 kl 18.00 är det konsert i Konsertsalen i Gislaved, med Gislaveds kammarkör, under ledning av Ricky Burton och Estetkören, som består av ES-elever från klasserna ESM16 och ESM15 och sånggruppen Ella’s, med ledare Maria Nordström. Missa inte denna stämningsfulla och fartfyllda konsert. Bilden visar Ella’s, fotograf: Ann-Cathrine André.

Esteteleverna lussade

img_0921

Fotograf: Peter Dallman.

Traditionsenligt lussade Gislaveds gymnasiums luciatåg för kommunanställda i kommunhuset. Lucia var Ebba Lundin ESM14. Vid pianot Örjan Hansson.

ES slagverksgrupp PULS på Rotarymöte

img_0879

Slagverksensemblen från estetiska programmet med namnet PULS, framträdde På musikskolan vid ett lunchmöte för Rotary i Gislaved. Veronika Lorentzson, musikskolechef, och Alexander Kroon, slagverkslärare och ledare för PULS, berättade om sina tankar kring musikalisk identitet. På bilden spelar två av gruppmedlemmarna i PULS, Manfred Josefsson och Albin Nordström virveltrumma. Gruppen spelade bland annat låten ”Raindance”. Fotograf: Veronika Lorentzson.

ES-elever sångsolister med Musikkåren!

I lördags eftermiddag höll Gislaved Westbo musikkår under ledning av Jan Mogren, sin traditionella höstkonsert. Några sångelever från estetiska programmet medverkade som solister. Även sånglärarna Annette Rundberg och Maria Nordström var sångsolister. Se bilder här. Fotograf: Maria Nordström.

img_0868

Emma Fransson, ”Duvemåla hage”.

img_0869

Fanny Berggren, Isabelle Landin ”I know him so well”.

img_0870

Ebba Grahn sjunger Färger i en vind.

img_0871

Felix Svensson sjunger Stanna!

ES-kören och sånggruppen Ellas på workshop och konsert

I går var ES- kören och sånggruppen Ellas, båda under ledning av sångläraren Maria Nordström, med på en workshop och senare på kvällen konsertnmed stråkkvartetten STRÅF. Ellas sjöng två låtar och ES-kören deltog tillsammans med STRÅF och stråkelever från Gialaved och Gnosjö musikskolor i flera musikstycken som man jobbat fram tillsammans under eftermiddagens workshop. Se bilder här: Foto: Ann-Cathrine André

img_0853

Sånggruppen Ellas, ledare Maria Nordström, på bas Mats Nyström.

img_0854

Stråf musicerar tillsammans med stråkelever.

HIDE AND SEEK – konsert och workshop med STRÅF

img_0831

Stråf. Foto©: Kristin Lidell. Fotografens namn ska anges vid publicering. Pressbild. Fri publicering.
Stråf medlemmar:
Åsa Johansson: violin, sång
Francis Shaughnessy: violin, sång
Tobias Edvardsson: viola, sång
Sanna Källman: cello, sång

I föreställningen ”Hide and Seek” vänder sig Stråf till ungdomar och ger en musikupplevelse som innehåller både klassisk repertoar och ”nya klassiker ” bland moderna låtar. Allt i en sinnrik väv; Bach gömmer sig hos Eva Dahlgren, Pachelbels tidlösa kanonslingor skymtar hemma hos Imogen Heep, Robyn hänger med Coldplay och Laleh och Kent kanske gifter sig i en ljuv stråkmatta. Det blir en spännande workshop och konsert med elever från Gislaveds och Gnosjö musikskolor, sångensemblen Ella’s, samt kör från Estetiska programmet, Gislaveds gymnasium. Konserten, där STRÅK Vocalstrings samarbetar med eleverna, äger rum Fre 18/11 kl.18.30 i Konsertsalen, Gislaved.

I workshopen och konserten är det 80-90 medverkande. Eleverna har tillsammans med sina lärare förberett en repertoar av poplåtar som kommer att framföras tillsammans med STRÅF – den sjungande stråkkvartetten.

Konserten inleds med en kort avdelning från de lokala ensemblerna och därefter tar våra unika gästartister över scenen.

STRÅF är bosatta i Göteborgsområdet och flera av medlemmarna återfinns i kören Amanda. Förutom egna konserter gör STRÅF gärna samarbete med ungdomar på musik- och kulturskolor och vid musikfestivaler.

Dagen inleds med en workshop för eleverna kl.16.00-17.30 i Konsertsalen.

Ansvariga lärare är Annika Björkenbo, Jonny Johansson, Staffan Lindqvist, Maria Nordström, Frida Persson, Jane Petersson och Marie Åberg.

Lyckad lunckonsert!

img_0827

ES-elever underhöll på Restaurang Matkulturen. Fotograf: Annette Rundberg.

img_0828

Välförtjänt lunch efter musikunderhållning. Fotograf: Annette Rundberg

Idag startade en serie lunchkonserter på Glashuset i Gislaved. Lunchkonsertera är ett samarbete mellan Gislaveds musikskola, estetiska programmet och restaurangprogrammet, Gislaveds gymnasium och Kulturplatån. Först ut var en grupp sångare och instrumentalister från ES-musik under ledning av sångläraren Annette Rundberg. Musikskolan planerar att erbjuda lunchmusik varje månad. Håll utkik här på bloggen och i annonser i ortspressen!

Lunchkonsert

Kom och lyssna på sångare och instrumentalister från estetiska programmet på fredag 11/11 kl 1130-1200 på Glashuset! Ledare är Annette Rundberg. Fri entré!

img_0825

Läs här mer om konserten: lunchkonsert-161111

Utbildningsmässa 2016

Årets utbildningsmässa ägde rum 6 okt. I musiksalen underhöll olika grupper och solister. Senare under kvällen bjöd eleverna i ESM14 på en musikshow i Konsertsalen. På bilden sjunger Maria Nordströms ensemblegrupp.

img_0774

Återsamlingsträff avgångsklass 2006

I september hade avgångsklass 2006 återsamlingsträff i Gislaved. Det var otroligt trevligt att återse gamla elever, och få höra vad de sysslar med idag. Ungefär hälften arbetar inom musikrelaterade yrken, vilket visar att Estetiska musikprogrammet är till för både de som vill satsa på musiken, och de som vill ha den som ett intresse för att höja livskvalitén medan de arbetar inom andra områden.

Avgångsklass 2006

Lyssna på inspelningen ”We Are The World” från 2006, som spelades i ämnet Ljudteknik, där vi lär oss allt från Live-PA till studioinspelningar och datorbaserad musikproduktion.

Obs! sånginsatserna var mer eller mindre frivilliga…..

Kom på utbildningsmässa!

fil-2016-09-29-11-46-47

Gislaveds Gymnasiums årliga utbildningsmässa går av stapeln
torsdag 6 oktober kl 18:00-20:30. Mässan riktar sig i första hand till elever i nian som ska välja till gymnasiet hösten 2017, men alla som är intresserade av att se hur vi arbetar på Gislaveds Gymnasium är välkomna! Alla program presenteras och visar sin verksamhet. Det blir uppträdanden med musik, dans, idrott m.m. Utställningar om språk, internationaliseringsarbete och utbyte med skolor i andra länder. Skolledning, lärare, studie- och yrkesvägledare och elevhälsa finns på plats för frågor. Fokus (öppet studiecentrum) är öppet. Byggprogrammet visar sina lokaler på Hagagatan och Restaurang- och livsmedelsprogrammet presenteras i Glashuset.
Café Oasen är öppet och säljer fika.

Bleckblåselever spelade för nyanställda

fil-2016-09-21-17-38-32

I onsdags spelade bleckblåseleverna Annie Broddås och Felix Svensson, trombon, Emanuel Wikström, kornett och Kirsten Orrahood, utbytesstudent från USA, trumpet vid en träff i kommunhuset för nyanställda i kommunen. Lärare är Jan Mogren och Johanna Andersson.

ES-elever till Spira.

Fredag 30 sept åker alla musik- och danselever till konserthuset Spira i Jönköping för en föreläsning om företagande inom musik, dans m.m. Föreläsare är Simon Vikström, företagare, och Erik Grönvall, (Idolvinnare 2009).

Uppskattad medverkan på internationell musikfestival!

image

Gislaved Drum Corps, med flera medlemmar från ES musik, kan nu se tillbaka på en mycket lyckad konsertresa till Frankrike, där de deltog i en internationell musikfestival i staden La Baule. Staden ligger i västra Frankrike vid Atlantkusten, i närheten av staden Nantes.

Gislaved Drum Corps deltog i flera konserter och parader och medverkade också i en avslutande festkonsert, där sju orkestrar från bland annat Holland, Tyskland och Frankrike deltog, allt som allt 350 musikanter. Paraderna och konserterna i staden La Baule lockade en stor publik och musikfestivalen var mycket välbesökt. Under en ceremoni överlämnade orkesterledarna Kent Lindén och Alexander Kroon Gislaveds kommuns kommunvapen i form av ett standar, till stadens borgmästare, som utryckte sin uppskattning över orkesterns medverkan.

ES musikelever till Frankrike!

fil-2016-09-07-13-02-41

7 september reste slagverks-, och flera pianoelever och drillflickor med Gislaved musikskolas orkester ”Gislaved Drum Corps” till Frankrike, för att delta i en internationell musikfestival i staden La Baule. Staden ligger i västra Frankrike vid Atlantkusten, i närheten av staden Nantes. Orkestern leds av slagverkslärarna Kent Lindén och Alexander Kroon. Med på resan är också ett 10-tal drillflickor med ledare Ann Erlandsson och Helén Bergenholtz. Under några dagar ska orkestern göra flera parader och konserter och även medverka i en avslutande festkonsert, där 7 orkestrar och 350 musikanter deltar. Det är 55 ungdomar, som spelar olika sorters trummor, xylofoner, marimbor och klockspel. Allt sedan starten 1983, har orkestern genomfört många utlandsresor och även deltagit i olika festivaler i bland annat Irland, Spanien, Tyskland och Frankrike. Det är 14.e gången man spelar i Frankrike och allt som allt har orkestern gjort 26 utlandsresor. Under den gångna helgen gavs ett smakprov av konsertprogrammet, då orkestern spelade på Smålandsstenars marknad och även på Trastendagen i Gislaved

Dags för instrumental/sånglektioner!

1 sept startar lektionerna i INSÅ. Alla tider finns på anslagstavlan utanför C115. Kontakta din musiklärare om du inte kan komma den föreslagna tiden.